Corsair K70 RGB

Door TunefulDJ_Mike op donderdag 9 oktober 2014 20:00 - Reacties (11)
Categorie: -, Views: 3.860

Sinds een paar dagen ben ik in bezit van een Corsair K70 RGB, overlaten komen vanuit de VS bij Amazon vandaan. Overigens ben ik goedkoper uit om hem via Amazon te bestellen en naar Nederland te verzenden, de kosten bedroegen op het moment van bestellen €181,75 met 8-12 werkdagen voor levering, echter werd ik 9 september (7 werkdagen later) verblijdt met een pakje van Amazon.

Zo dan nu het toetsenbord

Eenmaal uitgepakt en aangesloten begon het configureren. Wat later resulteerde in spelen met elke functie die ik kon vinden. Na ruim 3 uur spelen met alle lighting opties had ik dan eindelijk een set-up die me beviel, toen ontdekte ik de Corsair forums, er zijn vele profielen te vinden (geïnteresseerde moeten zelf maar even kijken). Veelal zijn het profielen gemaakt door gebruikers, deze bevatten bijvoorbeeld regenbogen, lightning on keypress of zelfs het rode scan lampje van kitt (geluid zacht zetten)

De toetsen, om simpel te zijn, het zijn Cherry MX red toetsen en voelen dus zoals alle MX red toetsen aan. De RGB leds zijn ontworpen zodat ze in de switches zitten, dit geeft het mooie effect dat het licht nu onder je toetsen vandaan komt en ook door de letters heen.

Het pareltje (De Software)

Assignments (Macro e.d.)

De software die meegeleverd wordt draagt de naam Corsair Utility Engine, hierin zitten bijna alle mogelijke functies die je kan bedenken. Om even een greep te nemen uit de functies, Macro's, deze kun je toewijzen aan toetsen en/of toetsen combinaties, eventueel kun je na het activeren een tweede macro op de zelfde toets klaar zetten. Tegelijkertijd kun je een repeat instellen en de verlichting van de toets aanpassen. Je kan Timers instellen bijvoorbeeld zoveel seconden nadat deze toets is ingedrukt kan je deze toets/macro/verlichting/actie uitvoeren, wederom met een delay. En zo zijn er talloze functies.

Klein overzicht in plaatjes.

http://i.imgur.com/sVODcatl.jpghttp://i.imgur.com/NlW19F5l.jpghttp://imgur.com/gjBjX7Al.jpg
http://imgur.com/RzSAvm6l.jpghttp://imgur.com/4pawjGxl.jpghttp://imgur.com/55lvrw4l.jpg
http://imgur.com/o2BAtpzl.jpghttp://imgur.com/yIpPnuVl.jpg

Lighting

Naast de vele opties onder Assignments zijn er nog veel meer te vinden onder Lighting. Eigenlijk kan je het zo gek niet bedenken of je kan het maken mits je de tijd hebt. In principe kan je zover gaan als elke toets een eigen kleur geven en/of effect. Om het geheel wat makkelijker te maken kan je toetsen in groepen verdelen

http://i.imgur.com/G6MZBIx.png

Zoals je ziet heb ik de toetsen gegroepeerd in 6 groepen, en deze allemaal verschillende kleuren geven.

Wat er dan als volgt uitziet

http://i.imgur.com/L59KYMz.jpg

Naast enkele verlichting toe te wijzen aan toetsen kunnen er ook een aantal effecten ingesteld worden. Zo is er solid, dit is niet meer dan een simpele kleur, gradient, hiermee kan je bijvoorbeeld een pulseren effect creëren of een verloop van kleuren dan hebben we rippel, met rippel kan je op keypress of activatie van een macro (of iets degelijks) een rippel of het toetsenbord laten gaan als laatste hebben we wave, hiermee kan je een golf dan wel niet in verschillende kleuren over je toetsenbord laten gaan, tevens weer activeerbaar per toets, macro of andere actie.

Daarnaast zijn er nog een aantal indicatoren in te stellen, bijvoorbeeld voor helderheid of winlock. Bovenop het toetsenbord zitten twee knoppen, Helderheid voor de Leds en Windows Toets Lock (winlock). Door bijvoorbeeld de winlock toets te groeperen met de Windows toetsen en hier een indicator aan te hangen kan je de kleur van de Windows toetsen aanpassen als deze wel of niet geblokkeerd zijn. De helderheid toets kan je zo instellen dat hij per helderheidsstand een andere kleur heeft.

Over het algemeen zit dit toetsenbord vol met opties, en vind ik persoonlijk dit toetsenbord echt een aanrader, is het niet om de RGB leds dan zeker om de uitgebreide software en mogelijkheden van customisatie, echter gezien de (verwachtte) geringe meerprijs van de K95 RGB zou ik voor deze gaan mits je de ruimte er voor hebt, en het geduld (dat had ik dus overduidelijk niet).

kleine update 12-05-2015

Via http://www.wasdkeyboards....tch-dampeners-125pcs.html heb ik dampeners gekocht (0.2mm). Deze maken het toetsenbord veel stiller (zeker als je vaak je toetsen geheel indrukt wat een vrij hard klik geluid geeft). De minder travel van de toets is niet te merken.

Het toetsenbord is heel goed schoon te houden, mede dankzij de metalen bovenplaat.

Het toetsenbord kan niet goed overweg met mijn BIOS, zodra het toetsenbord in BIOS mode wordt gezet kan ik mijn BIOS inkomen echter kan ik vervolgens in de BIOS mijn toetsenbord niet meer gebruiken (dit is helaas een bekend probleem en tot op heden nog niet opgelost).

Hoe AMD hier verdreven is

Door TunefulDJ_Mike op dinsdag 18 februari 2014 20:00 - Reacties (1)
Categorie: -, Views: 1.324

Al tijden was ik een vervend gebruiker van AMD hardware. Vele videokaarten en processoren. Van de 2000 series tot aan de 6000 series en de Athlons tot de Phenoms en later de APU.

Mijn eerste oorlog

Linux

Ik heb vol goede moed een SSD gekocht, linux erop geinstalleerd en booten maar. Hij doet het, dat is nieuw (linux heeft hier nooit na first install gewerkt). Echter een probleem, ik zat me scheel te kijken naar 800x600 op een full hd scherm, geen probleem dacht ik. Ik installeer me drivers wel even. Zo gezegt zo gedaan, niet dus. Ik draai een crossfire opstelling van twee 6970's. Dit lijkt wat problematisch, om het kort te houden. Ik heb na 4 dagen de SSD met linux geformateerd en er staat nu een steam library op.

Windows

Onder windows werken AMD drivers nagenoeg als een zonnetje af en toe de kleine problemen maar niks ernstig, tot vandaag...

Naast mijn Desktop bezit ik een 5 jaar oude HP DV6 1320SD laptop uitgerust met een AMD HD Mobilty 4000 chip.

Sinds een paar dagen heb ik vakantie, dus ik besloot om me laptop maar is een opschoon beurtje te geven, afijn Windows 8.1 geinstalleerd. Drivers erop, naar de AMD site. Drivers op halen, daar kom ik tot de conclusie dat er geen drivers zijn voor Windows 8.1. Vreemd dacht ik, ik heb ze toch echt zien staan toen ik me desktop opnieuw installeerde.
Op dat moment heb ik de Windows 8 drivers maar opgehaald, eenmaal op laptop start ik de installatie wat resulteert in een berg foutmeldingen. Dus ik op zoek op het internet waar ik tot mijn schrik tot de conclusie kom dat mijn grafische chip niet meer word ondersteunt, alleen nog maar legacy. Geen probleem dacht ik, ik alle drivers erop gezet, vervolgens start ik een spelletje. Waarna ik tot de conclusie kom dat gamen en legacy drivers niet samengaan. Oké jammer dan gaan we weer terug naar Windows 7.

Echter op dat moment knapte er iets en kwamen er vragen:

Hoe kan het dat AMD zijn hardware na 6 jaar uit support gooit terwijl de grote concurrent nog chips/kaarten ondersteunt uit het AGP tijdperk?
Hoe kunnen AMD drivers onder Windows en Linux zoveel slechter zijn als die van Nvidia?

Geen van deze vragen kon ik beantwoorden, juist op het moment dat ik hieraan zat te denken zette ik mijn HTPC aan, deze bestaand uit een AMD Phenom 9850BE was altijd mijn trouwe processor die alles deed, tot vandaag. Linux (XBMC) starte vrolijk op, en vervolgens kernel panic. Oké kan gebeuren, rebooten dan maar. En weer kernel panic. Oké zal wel een update niet goed gegaan zijn. Ik alles nakijken, waana ik tot de treurige conclusie moet komen dat mijn trouwe 9850BE niet meer is. Een van de cores is kapot.

Binnen 2 maanden tijd, heb ik 2 videokaarten uit me pc getrokken, vervangen voor Nvidia, gevloekt op me laptop en een kapotte processor.

Toen zat ik te denken

Mijn main pc draait al 2 maanden vrolijk rond op een i7 en een 780ti, nog nooit problemen mee gehad. Alle hardware die ik van AMD heb is of kapot of niet meer gesupport of werkt niet lekker meer.

*De 9850BE is niet de eerste processor die kapot is gegaan, 2 andere zijn hem al voor gegaan.

Helaas ben ik het nu zat, geen AMD meer hier in huis. Praktisch alle hardware van AMD is kapot of word niet meer ondersteunt, en nieuwe AMD hardware komt er hier voorlopig niet meer in. De enige twee stukken hardware die nog ondersteunt worden en werken zijn twee 6970's maar vanwege de driver issues met deze hardware worden die niet meer gebruikt.

Mijn main draait nu Linux als een zonnetje, echter wel met een Nvidia kaart, me laptop staat naast me op Windows 7, ik ben nog opzoek naar een nieuwe laptop...

Even voorstellen

Door TunefulDJ_Mike op woensdag 11 december 2013 23:38 - Reacties (8)
Categorie: -, Views: 3.018

Ik ben Michael en ik ben 22 jaar oud, 1e jaar Technische Informatica Student aan de Hogeschool te Rotterdam. Als hobby game ik vrij veel, daarnaast ontwerp ik in mijn vrije tijd website's en programmeer ik in Java. Daarnaast assembleer ik diverse desktop's.

Mijn blogs

Ik zal over gevarieerde onderwerpen schrijven, actualiteiten en dingen die mij interesseren of op vallen, ik heb recent al een blog geschreven tevens te vinden op mijn blog hier.

Eventueel kunnen jullie vragen direct gericht aan mij hieronder deponeren.

Het monster genaamd Brein

Door TunefulDJ_Mike op dinsdag 26 november 2013 21:30 - Reacties (30)
Categorie: -, Views: 5.637

Het monster genaamd brein.

Sommige van jullie kennen brein, voor de gene die het niet kennen raad ik aan even te googlen op stichting brein.

Zojuist is bij mij het zoveelste bericht binnengekomen dat brein heeft toegeslagen, dit keer zijn SRT en Bierdopje het slachtoffer, op beide sites zijn ondertitels voor series te vinden voornamelijk Nederlands. Helaas is dit een trend van brein om sites gehost door particulieren te bedreigen, te intimideren en tot sluiten te dwingen. Helaas moeten veel van deze website's daar gehoor aan leven om dure rechtszaken te ontlopen. In het verleden zijn hier ook een aantal sites aan ten onder gegaan, mijn vraag wanneer stopt dit? Hoe kan het dat een particuliere organisatie/stichting de mogelijkheden heeft een legaal gehoste website tot sluiten te dringen?

Ik heb getracht dit uit te vinden, tot op heden heb ik niet kunnen vinden hoe dit legaal is. In de Nederlandse wetboek staat op eerst gezicht niks dat het ondertitelen van legaal verkregen materiaal verboden is, en nergens kan ik vinden of het verspreiden hiervan illegaal is.

Tot nu toe lijkt het erop dat het dreigen van brein op geen enkele grond geldig is, en het lijkt mij dan ook meer dan logisch dat er een keer opgetreden word tegen deze organisatie, die volgens de wet legale handelingen strafbaar stelt terwijl dit niet de uitvoerende macht is. Dit met middelen die wettelijk niet toegestaan zijn, zoals (be-)dreigen en intimideren van een of meerdere personen.

De enige conclusie die ik hieruit kan trekken is dat Brein zelf illegaal bezig is en aangezien zij dit als organisatie als hoofddoel hebben gesteld, zou deze organisatie in mijn ogen als criminele organisatie neergezet moeten worden en worden verboden.

http://www.bierdopje.com/...ct-met-ondertiteling/last

Update (12-12-2013)

Een aantal dagen geleden is er op bierdopje een update over de stand van zaken geplaatst, daarnaast is er ook een petitie gestart en zijn er kamer vragen gesteld door Astrid Oosenbrug van de PVDA aan staatssecretaris Tevens.

http://www.bierdopje.com/...irect-met-ondertiteling/1

De petitie kan hier gevonden worden

http://petities.nl/petiti...-over-amateur-ondertitels

Voor geïnteresseerde is hier het forum waarin de petitie word besproken

http://www.bierdopje.com/...-je-een-handtekening/last